Sidor

fredag 24 maj 2013

Tårtfat till Mor!

Min mamma brukar göra en marängtårta som är himmelskt god och enkel att svänga ihop. Kanske värt att prova till morsdag. Varföt inte ge mamma ett vacket tårtfat att lägga tårtan på:)
Tårtan bakas med en sockerkaksbotten och sedan ett marängtäcke.
Sockerkaksbotten:
65  g smör
11/2 dl socker
4 äggulor
5 msk mjölk
11/2 dl vetemjöl
11/2 tsk bakpulver
Vispa ihop smör och socker pösigt. Vänd ner äggulorna och mjölken. Blanda bakpulvret med mjölet. Blanda ner detta i smeten. Bred ut smeten i en långpanna.
Maräng:
4 äggvitor
3 dl socker
Vispa äggvitorna hårt. Blanda i sockret och fortsätt vispa till en hård maräng. Bred ut marängen över sockerkakssmeten och grädda i 175 grader i 45 minuter.
Blanda 4 dl vispad grädde med valfri sylt (ett gott tips är hjortronsylt). Dela tårtan på mitten och bred ut grädden på bottendelen och lägg den andra delan ovanpå. 
Klart för att fira Mor!!
Lycka till!
Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar